Fysioterapeut / Manuellterapeut

Erfarne fysio- og manuellterapeuter for optimal helse og prestasjon

Manuellterapi for bedre helse og velvære

I vårt team har vi dyktige fysioterapeuter og manuellterapeutER. VÅRE TERAPEUTER ER UTDANNET innen idrettsmedisin og fysisk trening, og innehar solid kompetanse på muskel- og skjelettskader, samt prestasjonsfremmende trening.

Hva gjør en fysioterapeut?

En fysioterapeut behandler og forebygger sykdommer og skader i bein, ledd, muskler og sener. De har kunnskap om kroppens bevegelser og funksjoner. Fysioterapeuten kartlegger ditt behov for behandling, opptrening og rehabilitering. Målet er at du utvikler, gjenvinner eller holder ved like funksjonsevnen.

Fysioterapeuten gjør ofte tester av bevegelighet, styrke og balanse. I tillegg ser fysioterapeuten det som sin oppgave å motivere og veilede deg til bedre helse.

I Norge kreves det autorisasjon for å ha tittelen fysioterapeut. Fysioterapiutdanningen i Norge er en fireårig høyskoleutdanning som gir bachelorgrad. En Fysioterapeut kan jobbe helprivat, eller ha støtte fra HELFO. Hos oss er alle terapeuter helprivate.

Hva gjør en manuellterapeut?

Manuellterapi er en spesialisering innen fysioterapi, som krever en toårig mastergrad. Manuellterapeuter benytter seg av ulike teknikker i behandlingen som går ut over tradisjonell fysioterapi. Eksempler på slike teknikker inkluderer manipulasjon av ledd som har låst seg, strekkbehandling, massasje, tøyninger og avspenning.

En manuellterapeut har rett til å skrive ut sykemelding (inntil 12 uker), og kan også henvise til legespesialist og bildediagnostikk (CT, Røntgen, MR). Vår manuellterapeut er en del av det kvalitetssikrede nettverket til Idrettens Helsesenter.

Vi kan hjelpe deg med:

(Manuellterapi) Vi kan hjelpe deg med

  • Fysioterapi: Behandling og forebygging av sykdommer og skader i bein, ledd, muskler og sener.

  • Manuellterapi: Spesialiserte teknikker som inkluderer manipulasjon av låste ledd, strekkbehandling og massasje.

  • Prestasjonsfremmende trening: Veiledning og støtte for å forbedre atletiske prestasjoner.

  • Kartlegging og rehabilitering: Grundig vurdering av dine behov og tilpassede rehabiliteringsplaner.

  • Sykemelding og henvisning: Vår manuellterapeut har rett til å skrive ut sykemelding og henvise til legespesialist og bildediagnostikk.

Klar for å jobbe mot bedre helse og mindre smerter?

Våre terapeuter står klare for å hjelpe deg med å håndtere utfordringene og målene du måtte ha. Bestill time hos Kristiansund Idrettskompetansesenter i dag.

Bestill time